Flippertermer och tekniker

Flippertermer och tekniker

Flipper är ett spel som vi nog alla har spelat några gånger under vår uppväxt. Det är ju ingen hemlighet att vi här på acdcpinball.com gillar just ACDC.  Det finns så klart flera varianter av Flipperspelet som går att spela direkt på datorn. Flipper spelas med en metallboll som ska studsa mot olika hinder med hjälp av två stycken flipprar som sitter längst ned på spelet.Det finns en hel del olika termer och speltekniker inom flipper. De flesta spelare har nog använt sig av en eller två av dessa utan att veta vad de faktiskt kallas. Här tar vi en närmare titt på några av de vanligaste och ger en förklaring till vad de innebär.

Olika flippertermer

En av de vanligaste termerna inom flipper är ”nudga”. Detta innebär helt enkelt att spelaren ger bordet en knuff för att ändra kulans riktning. Det finns även en annan version som kallas tilt då spelaren lutar eller knuffar spelet alldeles för hårt. Detta innebär att kulan kommer att avslutas.Man skiljer också på det som kallas för inlane och outlane. Det första är en ränna som finns till vänster eller höger om varje flipper och innebär att kulan stannar kvar i spel. Outlane är istället motsatsen till detta. Om kulan hamnar i någon av dessa rännor förlorar du den.

Olika speltekniker

Det finns en rad olika speltekniker som man kan använda sig av för att förbättra sina chanser. Många proffs gör detta som en del av sitt spel. En av dessa kallas för chill manoeuver, vilken innebär att du utnyttjar en liten pinne som följer med i vissa spel. På så sätt kan du rädda kulan.En annan teknik är en så kallad bounce pass där du låter kulan studsa från den ena flippern till den andra. På så sätt kan du få ett bättre läge att träffa det du är ute efter. Du kan också göra en drop catch där du låter kulan vila på flippern.