Stern flipper håller flipperfanan högt

Stern flipper håller flipperfanan högt

Det var 1977 som den amerikanska speltillverkaren Stern lanserade sitt första flipperspel som hette ”Pinball”, vilket sedan skulle komma att läggas till i bolagets officiella namn (Stern Pinball). Tekniken hade revolutionerats och Stern kunde presentera ett spel med digitala displayer och helt nya funktioner. Sedan dess har företaget fortsatt att leverera riktigt grymma flipperspel, vilket har gett det en mer eller mindre legendstatus.Idag är Stern Pinball en stolt tillverkare och utvecklare av flipperspel där få konkurrenter lyckas prestera på samma säkra manér. Det imponerar verkligen hur Stern Pinball än idag, nästan ett halvt sekel senare, ännu är ledande när det kommer till innovation och design. Du hittar, om du går in på Stern Pinballs hemsida, runt ett femtiotal spel som finns tillgängliga runt om i världens hörn.

Urval av Sterns bästa flipperspel

Flight 2000 var titeln från 1980 som kom att bli det första i sin genre från Stern med ljud och tal. Det futuristiska rymdtemat blev en hit och gjorde Flight 2000 till en världsberömd flipper-titel. I samband med med Sagan om Ringen-filmernas succé presenterade Stern ett flipperspel med samma tema 2003. Iron Maiden är den senaste titeln och innehåller som namnet avslöjar heavy metal-musik.

Turneringar och tävlingar

Det blev redan på 70-talet bevisat att flipper inte bara handlade om tur utan faktiskt mest om talang. Idag är flipper-spelandet så pass stort att olika stora event äger rum runt om i världen där talangfulla flipperspelare möts för att göra upp. En hel del av dessa turneringar streamas, vilket gör det möjligt för spelare att följa tävlingar direkt på nätet.

Köpa Stern flipperspel

Om du går i tankar om att köpa ett häftigt flipperspel från Stern kan du smidigt gå in och läsa mer om detta på Stern Pinballs hemsida. Där hittar du olika avdelningar beroende på vad du är på jakt efter. Du kan även beställa spel direkt på nätet via svenska återförsäljare. De flesta erbjuder leverans till adresser i Sverige och även installation av bordet.